Drenajul limfatic si sistemul imunitar

Drenajul limfatic si sistemul imunitar
Sistemul Limfatic face parte din sistemul circulator, asigurand schimbul de substante intre sange si tesuturi.
Contribuie la apararea organismului, preluand reziduurile metabolice si elementele nocive din mediul inconjurator pentru a le filtra fiind astfel denumit "gardianul" sistemului imunitar.

Buna functionare a sistemului limfatic insa, poate fi ingreunata de o gramade de factori externi - printre care nesuferitul stres cotidian, sedentarismul, bolile circulatorii, endocrine sau chiar cardiace. Apare astfel congestionarea fluxului limfatic, ce genereaza umflaturi ale tesuturilor, inestetica celulita si alte probleme de sanatate. 

De aceea, drenajul limfatic este esential in mentinerea sanatatii sistemului limfatic si al celui imunitar.
Aceasta ajuta ca schimbul de substante de care am vorbit la inceput sa fie in continuare optim. Punand in miscare limfa, drenajul limfatic accelereaza eliminarea toxinelor precum si procesul natural de regenerare al organimului.

Una din metodele prin care se poate efecta acest drenaj limfatic, chiar la tine acasa, in intimitate, este Body Brushing sau Dry Brushing.
Cu ajutorul unei perii creata din peri naturali, aceasta tehinca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren in ultimul timp. 

Dry Brushing este o procedura usor de realizat, time saving - dureaza undeva la 3-5 minute / zi,  primele rezultate fiind vizibile dupa 2-3 masaje. 
O piele radianta, o stare de bine generala si relaxare. 
Inaintand in aceasta tehnica, rezultatele va vor incanta din ce in ce mai mult. Aspectul inestetic al celulitei se dimineata

Cateva tipsuri legate de Dry Brushing
  • aceasta procedura este ca mersul la sala; se incepe cu "greutati mici", pe care le crestem treptat; pe acest principiu se alege si prima perie pentru dry brushing - una moale, usor de folosit pentru incepatori, cum ar fi aceasta. Perii naturali si forma ergonomica o fac usor de manuit. Pe masura ce avansati, veti simti nevoia de un masaj ceva mai dur - pielea dvs se obisnuieste, este timpul sa treceti la nivelul urmator. Indicate pentru nivelul mediu de dry brushing sunt periile din fibre de cocos.  Fribrele de cocos sunt mai ascutite, insa elastice, facand masajul unul placut si de efect. Ultimul nivel al periilor pentru dry brushing il reprezinta cele din peri TAMPICO
  • scopul acestei tehnici este de a stimula drenajul limfatic si de a exfolia celulele moarte, in cadrul unui masaj placut. de aceea este foarte importanta miscarea lunga si sustinuta de-a lungul membrelor, in sensul fluxului de sange spre inima. Incepeti de jos in sus. NU APASATI pe perie, pentru a nu deterioara dermul. Efectuand un masaj apasat, acesta va fi unul neplacut, nicidecum unul de relaxare si exista riscul de a renunta usor. Take baby steps :)
  • dry brushing, asa cum ii spune si numele, se efectueaza pe pielea uscata pentru rezultate optime
  • dupa procedura, faceti dusul zilnic. 
  • in aceasta rutina, hidratarea pielii este esentiala. Alegeti un ulei sau unt de corp extra hidratant, ca acesta
  • nu uitati si de hidratarea organismului, consumand cei 2 litri de apa / zi. 
Adauga asadar in rutina ta zilnica, alaturi de demachiat si dry brushing. Iti ocupa 3-5 minute pe zi, iar rezultatele le vei simti pe pielea ta, intr-un timp scurt!


Cu drag,

Marina T.
 
Categorii

Suport clienti Blvd. Timisoara 29 - Program: Luni-Vineri 10:00-17:00

0751546046 office@tommi.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!