De ce poate ajuta infasatul bebelusilor?

De ce poate ajuta infasatul bebelusilor?

Folosita de sute de ani, aceasta tehnica poate parea depasita pentru secolul in care traim. Ne adaptam repede gandirea dupa noile studii si nu mai ascultam nimic din ce ne invata sau ne sfatuiesc parintii ori bunicii. Dar infasatul celor mici poate avea beneficii atat pentru bebelus, cat si pentru parinti :)

Se spune ca nu e indicat sa limitezi libertatea de miscare a nou nascutilor, iar infasatul asta ar face. Ei bine, haideti sa vedem de ce ajuta de fapt.

Trecerea de la viata intrauterina la cea extrauterina este prima si poate cea mai grea experienta a unui nou nascut. Schimbarea de mediu, a felului in care se hraneste, a “stilului de viata” in general poate fi o incercare pentru oricare dintre noi, cu atat mai mult pentru un pui de om.

Ce putem face noi? Evident, sa ii facem aceasta trecere brusca mai usoara, mimand aspecte ale vietii intrauterine.
Leganatul usor, sunetele albe, apropierea skin-to-skin de mama, sunetul batailor inimii ale mamei, purtatul in sisteme gen babywearing sunt elemente ce ajuta intotdeauna si calmeaza un bebe suparat.

Atentie! Plansul unui nou nascut nu este un “santaj emotional”, cum am auzit de prea multe ori. Singurul sunet pe care il poate exprima inca de la nastere este plansul. Este expresia nevoilor lui. Nevoie de hrana, de caldura, de igiena sau pur si simplu de atentie.

Care este legatura intre infasat si calmarea bebelusului?
Ei bine, in burtica fatul are o pozitie inghesuita in cea mai mare parte a vietii intrauterine. Presiunea pusa de lichidul amniotic si pozitia inghesuita a celui mic poate fi mimata in viata extrauterina de infasat. Atunci cand simti ca nimic nu mai da roade, si cel mic este mereu pus pe plans, desi a papat, e curatel si alintat, incearca-l si vei vedea rezultatul: puiul va adormi ca prin minune, iar tu mami, vei avea parte de cateva momente de liniste.

Mai jos poti gasi si o poza ce descrie una din modalitatile de a infasa un nou nascut.


 

Dar atentie! infasatul este recomandat pana in momentul in care bebe se poate rasuci pe burta. Dupa acest punct, poate deveni chiar periculos, existand un risc de sufocare in somn.

Tommi.ro va aduce la dispozitie o gama larga de solutii pentru infasat, produse din materiale certificate conform Standard 100 – OEKO-TEX®, cel mai inalt standard de calitate si siguranta in materie de textile pentru nou nascuti.

Majoritatea acestor produse sunt confectionate fie din bambus 100%, fie in combinatie cu bumbacul, oferind celor mici protectia, caldura si atentia de care au atat de mare nevoie.

 

Fie ca e vorba de o muselina din bambus, o paturica sau o pilota fii sigura proaspata mama, ca iti vor fi de mare ajutor!

 

Cu drag,

Echipa Tommi.ro

 
Categorii

Suport clienti Blvd. Timisoara 29 - Program: Luni-Vineri 10:00-17:00

0751546046 office@tommi.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!